Tipy pro sezónní vaření
Opečené bramborové plátky s rozmarýnem
Ingredience
- 4 velké nebo 8 menších brambor
- rostlinný olej
- čerstvé rozmarýnové lístky
- 2 stroužky česneku, velmi jemně pokrájené (volitelně)
- sůl
Postup přípravy:
- Neloupané brambory nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
- Vložte plátky brambor do hrnce s osolenou studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty a poté slijte. Nechte vychladnout.
- Každý plátek potřete trochou oleje a grilujte, až brambory zezlátnou a opečou se na obou stranách. Vložte do miskya posypte jemně nasekanými lístky rozmarýnu a velmi tenkými plátky česneku (volitelně). Zastříkněte trochou oleje, osolte a použijte jako přílohu spolu s masem nebo jako hlavní jídlo se salátem.