Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z bílé ryby s kuskusem

Obraz bílé ryby filé s kuskusem
Obraz bílé ryby filé s kuskusem
Ikona desek

2 porce

Ikona stopek

30 minut

Ikona rychloměru

snadné

Ingredience

  • 2 filety z bílé ryby (jakékoli podle dostupnosti nebo oblíbenosti)
  • 1 citrón
  • malá snítka bazalky
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g kuskusu
  • 2 lžíce (balzamikového) octa
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • ½ okurky
  • 2 polévkové lžíce oliv, černé nebo zelené
  • Sůl, pepř 
     

Postup přípravy:

  1. Položte každý rybí filet na list alobalu. Okořeňte rybu a poté pokapejte polovinou citronové šťávy a posypte polovinou bazalky.
  2. Rozkrojte 4 rajčátka na polovinu a naskládejte je kolem ryb. Zakryjte dalším listem alobalu, ohněte okraje k sobě a vytvořte kapsu. Pečte 15–18 minut.
  3. Když se ryba začne péct, zalijte kuskus 100 ml vroucí vody, přikryjte a nechte bobtnat po dobu 5 minut.
  4. Nakrájejte zbytek rajčátek a smíchejte je s kuskusem, nakrájenou okurkou, zbývající bazalkou, citronovou šťávou
    a olivami. Přidejte ocet a olej. Dochuťte solí a pepřem a servírujte s rybou.