Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tipy pro sezónní vaření

Opečené bramborové plátky s rozmarýnem

Obrázek gradientu pozadí od světle růžové po světle šedou
Obrázek gradientu pozadí od světle růžové po světle šedou
Ikona desek

8 porcí

Ikona stopek

30 minut

Ikona rychloměru

snadno

Ingredience

  • 4 velké nebo 8 menších brambor
  • rostlinný olej
  • čerstvé rozmarýnové lístky
  • 2 stroužky česneku, velmi jemně pokrájené (volitelně)
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Neloupané brambory nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
  2. Vložte plátky brambor do hrnce s osolenou studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty a poté slijte. Nechte vychladnout.
  3. Každý plátek potřete trochou oleje a grilujte, až brambory zezlátnou a opečou se na obou stranách. Vložte do miskya posypte jemně nasekanými lístky rozmarýnu a velmi tenkými plátky česneku (volitelně). Zastříkněte trochou oleje, osolte a použijte jako přílohu spolu s masem nebo jako hlavní jídlo se salátem.