Filety z bílé ryby s kuskusem
Ingredience
- 2 filety z bílé ryby (jakékoli podle dostupnosti nebo oblíbenosti)
- 1 citrón
- malá snítka bazalky
- 200 g cherry rajčat
- 100 g kuskusu
- 2 lžíce (balzamikového) octa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ½ okurky
- 2 polévkové lžíce oliv, černé nebo zelené
- Sůl, pepř
Postup přípravy:
- Položte každý rybí filet na list alobalu. Okořeňte rybu a poté pokapejte polovinou citronové šťávy a posypte polovinou bazalky.
- Rozkrojte 4 rajčátka na polovinu a naskládejte je kolem ryb. Zakryjte dalším listem alobalu, ohněte okraje k sobě a vytvořte kapsu. Pečte 15–18 minut.
- Když se ryba začne péct, zalijte kuskus 100 ml vroucí vody, přikryjte a nechte bobtnat po dobu 5 minut.
- Nakrájejte zbytek rajčátek a smíchejte je s kuskusem, nakrájenou okurkou, zbývající bazalkou, citronovou šťávou
a olivami. Přidejte ocet a olej. Dochuťte solí a pepřem a servírujte s rybou.